mandag 3. september 2012

Sunn og effektiv slanketrening

Vær i jevn aktivitet!
Det er ingen hemmelighet at fysisk aktivitet kombinert med riktig kosthold = vektnedgang. Fysisk aktivitet er det som primært forbrenner og bruker opp kaloriene du inntar. Vær ikkje redd for å trene styrke, økning i muskelmasse gir deg meir forbrenning på sikt, også når du ikkje trener. Fettforbrenning foregår heile døgnet, både når du er våken og når du sover!

Lengde og intensitet på treninga.

En rask gåtur vil benytte seg av fettlageret, mens styrketreningen vil benytte seg av karbohydratlageret. Ditt kaloriforbruk vil øke i takt med med intensiviteten på treningen. Det er veldig behagelig og holde seg til et aktivitetsnivå som man er komfortabel med, men tar man i litt og øker samtidig vil man oppnå større resultater på sikt. Legg gjerne forbrenningstrening på morgenen og styrketrening seinare på dagen for best effekt, men husk på at kroppen trenger kvile, legg inn 1-2 kviledager.

Et godt kosthold!

Kor masse mat man trenger er individuelt, men en pekepinn er rundt 2000 kcal for kvinner og 2600 for menn. Når man slanker seg er det i mange tilfeller fristende å spise lite mat for å oppnå resultater raskere, men ikkje gjør det! For å sei det enkelt: Dersom du bruker 500 kalorier mer enn kaloriene du inntar vil du gå ned ca. 0,5 kg i veka. Som er anbefalt for sikker og varig nedgang! Spar inn 200 kcal på maten du spiser og hent de 300 resterende på aktivitet gjennom dagen. Du mister ikkje muskelmasse og oppnår trygg vektnedgang. Hørtes ikkje så vanskelig ut vel?:) Ved å spise for lite gjør man seg selv en bjørnetjeneste ved å senke forbrenningen, samt at kroppen presterer dårligere uten dei næringstoffa man trenger. Når det gjelder kosttilskudd er desse vel og bra, men skal aldri erstatte et variert, sunt kosthold. 
SO TRUE!!!

Det er håp selv om man ikkje liker å trene på treningsstudio.

Man anbefaler styrketrening kombinert med kondisjonstrening som en suksessoppskrift, men det er mange som ikkje er motivert for å trene i studio. Det viktigaste er å bevege seg. Tur i skog og mark, dansing, idretter, ballsport, sykling, stavgang, joggeturer eller treningsdvder. En pekepinn kan vere at om man bedriver noe som gjør at store deler av muskelmassen blir brukt, dess høgere energiforbruk. Bena utgjør store deler av muskelmassen vår, så aktiviteter der man bruker masse ben er god fettforbrenning. Om man har bra kondisjon legger man grunnlaget for mer effektiv forbrenning, også i kvileperioder. Og til dere som ønsker å trene på treningssenter, men lar vere på grunn av usikkerhet eller noe i den dur, invester i personlig trener, slik som eg gjorde. Anbefales på det sterkeste! Uten timene med PT i studio hadde nok eg kun holdt meg til spinningtimene, som gir meg lite fremgang i styrke. Er så glad for at eg no vil og kan trene styrke!


Lykke til:):)  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar