onsdag 10. oktober 2012

Speed opp forbrenningen din!

# Eat the heat 
Chili øker forbrenningen din, så 1 teskje chili, gjerne mer også, kan man tilsette i dagens inntak. Enten bruker du masse chilikrydder i maten du lager, eller du kan svelge oppkutta chili ilag med måltid, eller bruk chili i salater eller oppå middagen, om du klarer det.

# Eat your breakfast
Spis en hjertegod frukost kver dag. Ved å spise når du er stått opp kickstarter du forbrenningen og gjør at energien forblir høg resten av dagen. Dei som skipper frukost har 4 ganger mer sjanse til å bli overvektige enn dei som faktisk spiser når dei er komt seg opp av senga!

# Drink coffee or tea 
Koffein kan øke din metabolisme (forbrenning) ved så masse som 5-8 prosent, altså fra 98 til 174 kalorier per dag! Antioksidantane i te hjelper og til med å booste forbrenninga.

# Fight fat with fiber 
Fiber kan øke metabolismen med 30 prosent! Dei som spiser fiber øker minst i vekt over tid.

# Eat iron-rich foods 
Jern er essensielt for å frakte oksygen som musklene trenger for å forbrenne fett. Men innta jern helst via riktig mat, ikkje via kosttilskudd. For masse jern har blitt linka til større risiko for hjertesjukdom. Så skaff deg jern ved å spise spinat, blåskjell, biff, fisk eller bønner.

# Get more D
Vanligvis får man nok D-vitamin i kosten. Spis laks, tunfisk og egg.

# Drink milk
Kalsium kan faktisk senke metabolismen, sies det. MEN undersøkelser viser at ved inntak av for eksempel fettfri melk og fettfri yoghurt kan det redusere fettopptaket i annen mat du spiser!

# Sculpt lean muscle
Når du blir eldre, begynner du å miste muskelmasse. Ved å løfte vekter vedlikeholder og bygger du på det du allerede har, så forbrenningen forblir høg.


# Eat watermelon 
Bruk vannmelon, nøtter, frø og sjømat som snack året rundt for å redusere kroppsfett.

# Stay hydrated 
Alle kroppens kjemiske reaksjoner, også forbrenningen, er avhengig av vatn. Dersom du er dehydrert forbrenner du 2 prosent mindre. Så drikk vatn, heile dagen. Gjør det til en vane. Ha alltid vannflaske med deg, ha et glas stående på badet som du drikker kver gang du er innom, drikk alltid vatn når du står opp og når du legger deg.

# Drink cold water 
Ved å drikke kaldt vatn kan man øke forbrenningen fordi kroppen må jobbe for å varme vatnet til kroppstemperatur.

# Don´t diet!
Ikkje få kroppen din til å tru at den sulter. Da vil kroppen respondere ved å senke metabolismen for å holde på energilagrene. Og enda verre, over tid, vil kroppen din forbrenne muskelvev istedet for å måtte sulte, slik at det farlige fettet får en fordel til å "kose seg" i kroppen.

# Go to bed earlier 
Dei som sover mindre og stresser mer har mer farlig fett i kroppen.

# Eat more protein
Kroppen din trenger protein for å vedlikeholde musklene. Spis kylling, egg, nøtter, fisk, kjøtt og grønnsaker.


# Go organic when you can 
Spis gjerne organisk frukt, poteter, jordbær, blåbær, spinat osv. En enkel regel er at om du kan spise skinnet (f.eks på et eple, nektarin, potet) velg organisk.

# Get up, stand up
Om du sitter eller står på jobb/heime kan spille en stor rolle på helsa og midja di. 4 timer eller mer med inaktivitet kan bryte ned et enzym i kroppen din som kontrollerer fett og forbrenninga av kolesterol. For å holde dette enzymet aktivt og øke fettforbrenningen, bryt opp lange perioder av sitte-/liggetid ved å reise deg/gå litt for eksempel når telefonen ringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar